Tuesday, 6 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 6th September 2016(2nd Shift)


1. First governor of free India?
Ans: C. Rajagopal chari

2. Which has the  least  frequency?
Ans: Visible rays

3. Gandhiji’s first satyagraha started at?
Ans: Champaran

4. Which state has least literacy rate?
Ans: Bihar

5. Davis cup related to which sport?
Ans: Tennis

6. Which one of following book was written by Kautilya?
Ans: Arthsastra

7. UDP protocol is?
Ans: Connection less protocol

8. North coast of west coasts?
Ans: Konkan

9. National park famous for Rhinos?
Ans: Kaziranga

10. Highest source of energy in India?
Ans: Thermal power plant

11. Fat tax in which state?
Ans: Kerala

12. Shortest day in India?
Ans: December 22

13. Bacterial decomposition in absence of Oxygen?
Ans: Anaerobic Digestion

14. If an egg put in salty water what will happen?
Ans: Break due to osmosis

Share this