Sunday, 4 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 4th September 2016(2nd Shift)


1. If the budget proposal was rejected in the state assembly then?

2. Sphygmometer used to measure?
Ans: Blood pressure

3. New name of Wheeler island ?
Ans: Abdul Kalam Island 

4. Commercially utilized energy resource?
Ans: Natural Gas

5. Dipa Karmakar related to which sport?
Ans: Gymnast

6. First Indian in British House commons?
Ans: Mr. Dadabhai Naoroji

7. Bhakra Nangal Dam is built on which river?
Ans: Satluj

8. Which of the following joints bones and muscles?
Ans: Tendon

9. Great wall of China is constructed in whose regime?
Ans: Qin Shi Huangdi

10. Many solar cells connected to form?
Ans:  Soar panel

11. Where is Chabahar?
Ans: Iran

12. First Post office ATM is in?
Ans: Chennai

Share this