Saturday, 3 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 3rd September 2016(2nd Shift)


1. Bubble in blood, how will it affects the blood flow in body?
Ans: Air embolism in blood

2. What is bank rate?
Ans: the rate at which RBI gives loan to commercial banks

3. Who was not associated with Gadar party?

4. Tenure of governor?
Ans: Five Years

5. Who can remove the president from his post?
Ans: Parliament

6. Weight is maximum at?
Ans: poles

7. Aryabhatta and Kalidas in which emperor’s court?
Ans: Chandragupta

8. Transformer converts?
Ans: High Volage to low voltage and vice versa

9. Green revolution affects most?
Ans: Wheat

10. Who was not included in the boxing team of India in Rio?

Share this