Saturday, 3 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 3rd September 2016(1st Shift)


1. Forward bloc was formed by?
Ans: Subhash Chandra Bose

2. Bioremediation is?
Ans: Bioremediation is a waste management technique that involves the use of organisms to remove or neutralize pollutants from a contaminated site.

3. First Indian women to climb mount Everest?
Ans: Bachendri Pal

4. 0 kelvin equal to?
Ans: (-273.15 Celsius)

5. Who is the father of green revolution?
Ans: MS Swaminathan

6. Speaker submits resignation to?
Ans: Deputy Speaker

7. Swar Jyanti Shahri rozgar Yojan related to?
Ans: Urban poverty

8. First national park of India?
Ans: Jim Corbett National Park

9. Who regulates insurance in India?
Ans: (IRDAI )

10. Country to detonate its hydrogen bomb?
Ans: North Korea

11. First session of INC was presided by?
Ans: Womesh Chandra Bonnerjee


"Best of Luck to all of you"

Share this