Friday, 2 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 2nd September 2016(3rd Shift)

1. Indian Army Artillery school at?
Ans: Deolali

2. Name the tennis player who played his seventh Olympics?
Ans: Leander Paes

3. Rings in Olympic flag?
Ans: 5

4.Potassium permanganate is used as?
Ans: As an oxidant

5. Not an official language of UNO?
Ans: Japanese.

6.When Kharif  crop is harvested in?
Ans: October

7. Skill India is launched in?
Ans: New Delhi

8. Type of good whose demand increases with income?
Ans: Normal Goods

9. Equality and  fraternity  taken from the?
Ans: French Revolution

10. Most important resource for power generation in india?
Ans:  Coal

11. Same atomic number different mass numbers?
Ans: Isotopes 

12. Encryption on Ashoka pillars written in ?

13. DDT pollutes? 
Ans: Water and soil

"Best of Luck to all of you"

Share this