Friday, 2 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 2nd September 2016(2nd Shift)


1.Who is known as frontier Gandhi?
Ans: Khan Abdul Ghaffar Khan

2. Paper publish by Gandhi in Africa?
Ans: The Indian Opinion

3.Smell of iodex balm is due to?
Ans: Iodex Balm is a power packed formula of 5 natural ingredients – Gandapuro Tel, Pudina ka Phool, Nilgiri Tel, Turpine ka Tel, & Lavanga ka Tel

4. Group of interconnected islands is known as?
Ans: Archipelago

5. Between Whom treaty of Purandhar was signed?
Ans: Treaty was signed between Jaisingh and Chhatrapati Shivaji

6. Lines joining the same slope on earth?
Ans: Contour lines

7. Where is sun temple?
Ans: Konark, Odisha

8. Vinegar is known as?
Ans: Acetic acid

9. Temple name which is damaged by fire in kerala/?
Ans: Paravur temple at Kollam

10.Which of the following games is included in Olympics?

11.White elephants are found in?
Ans: Thailand

"Best of Luck to all of you"

Share this