Thursday, 1 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 1st September 2016(2nd Shift)


1. Dwarf planet?
Ans: Pluto

2. Glittering of soap bubbles due to which phenomenon?
Ans: Interference of light

3. Andaman and Nicobar is separated by which degree channel?
Ans: Ten degree channel

4. Vinegar's another name?
Ans: Acetic acid

5. Rajya Sabha Member are elected by?
Ans: Single transferable vote

6. Suicidal bags are?
Ans: Lysosome

7. Optical fibre works on the principle of?
Ans: Total internal refraction

8. City of Palace?
Ans: Kolkata

Share this