Thursday, 1 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 1st September 2016(1st Shift)


1. Which gas is used as a coolant in refrigerator?
Ans: Ammonia

2. Rio Summit is done for?
Ans: The United Nations Conference on Environment and Development (UNCED)

3. Which gas is responsible for the ozone depletion?
Ans: Chlorofluorocarbons (CFC)

4. Transistor is used for?
Ans: Amplify or Switch electronic signals

5. "Talikota war" occurs in which empire?
Ans: Vijayanagara Empire

6. Largest island of world?
Ans: Greenland

7. Dilwara famous temple belongs to which religion?
Ans: Jain

8. Right to education through which amendment?
Ans: 86th

9.Who died while playing polo?
Ans: Qutb-ud-din Aibak

10. Guru of Mahatma Gandhi?
Ans: Gopal Krishna Gokhale

11.Jawhar Lal Nehru award is given for?
Ans: For International Understanding

12.Gas produced in bleaching powder?
Ans: Chlorine Gas

13.Minimum natural disaster is caused by?
Ans:

Share this