Saturday, 10 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 10th September 2016(2nd Shift)

1. If a bomb exploded on moon, when will you hear on earth?
Ans: It will never reach Earth. There is not medium for sound to travel from the Moon to the Earth.

2. With which battle did British rule established in India?
Ans: Battle of Buxar

3. Who were the first Europeans to come to India?
Ans: Portuguese

4. No. of permanent members of UN?
Ans: 5 (P5)

5. World economic report is provided by?
Ans: IMF

6. Arrange the cities from North to south (Bhubaneswar, Hyderabad, Chennai, Cochin )

7. Who can declare emergency?
Ans: President

8. Who was not part of sociology religious reforms?
Ans: Raja ram mohan, Jothibha, Ishwar chander vidyasagar, Harish chander

9. Related to Tsunami?

10. Which is not nutritional content of milk?
Ans: Vitamin C

11. Related to Pepper is grown on tree shrub?

12. Related to Air suspended particles

13. What is dumping?


"Best of Luck to all of you"

Share this