Saturday, 10 September 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 10th September 2016(1st Shift)


1. Biggest boundary share by India with country?
Ans: Bangladesh

2. Rbi app for illegal money?
Ans: Sachet

3. Raman Mgsys award 2016?
Ans: TM Krishna and Bezwada Wilson

4. Tehri dam on which  river?
Ans: Bhagirathi and Bhilangna

5. Parsec is unit of?
Ans: Length

6. Refraction definition?

7. Jog falls on which river?
Ans: Sharavathi River

8. Name of carboxlic acid- ethanol/ Acetic acid / Oxalic acid

9. Jainism related term?

10. First law officer..?
Ans: Attorney General of India

11. Reaction type of Nuclear bomb?
Ans: Uncontrolled fusion

12. AB blood does not contains?
Ans: both Antigen and antibody

13. Who decide that bill is money bill or not?
Ans: Speaker

14. which country is not a bricks member?

Share this