Tuesday, 27 September 2016

Latest Current Affairs Questions (27th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Agriculture Minister Radha Mohan Singh has inaugurated 4- days Pandit Deen Dayal Upadhyay Krishi Unnati Mela – 2016 in which city of uttar Pradesh?
a) Lucknow
b) Mathura
c) kanpur
c) Varanasi

2. Which country has built world’s largest radio telescope nicknamed Tianyan (Heavenly Eye” or “The Eye of Heaven) or the 500-metre aperture spherical radio telescope (FAST)?
a) China
b) US
c) Japan
c) Canada

3. Name the satellite of Indian Space Research Organisation (ISRO) which was launched for ocean and weather-related studies from Satish Dhawan Space Centre, Sriharikota?
a) Barack8
b) PISAT
c) SCATSAT-1
d) Junoon

4. Name the first Russian-Pakistani joint military exercise, which recently commenced in Cherat, Pakistan?
a) Babar-2016
b) Cherat-2016
c) PR Friendship-2016
d) Druzhba-2016

5. Who has been elected as the new president of the Boxing Federation of India(BFI)?
a) Ajay Singh
b) Narendra Tomar
c) Jay Kowli 
d) Rohit Jain 

6. Who won the 2016 St Petersburg Open Men’s Singles title?
a) rafael nadal   
b) Stan Wawrinka   
c) Alexander Zverev   
d) Andy Murray

7. Name the player who has won bronze medal in the sporting event of kurash at the 5th Asian Beach Games held at Da Nang, Vietnam?
a) Sakshi Jain
b) Pincky Balhara
c) Shivam Bhowmick
d) Rajat Malhotra

8. Arnold Palmer, nicknamed as ‘The King’ recently passed away. He was related to which of the following fields?
a) Cricket
b) Tennis
c) Golf
d) Basketball

9. Which of the following newspaper has been awarded the Silver and Bronze awards in the ‘Best Reader Engagement’ category of the South Asian Digital Media Awards at the WAN-IFRA India 2016 conference in Kolkata?
a) Economics Times
b) The Indian Express
c) Business Standard
d) The Hindu

10. Name the Indian cricketer who became the fastest Indian and second overall to take 200 wickets, reaching the milestone in his 37th Test?
a) Ravichandran Ashwin
b) Ravindra Jadeja
c) Ishant Sharma
d) Bhuvneshwar Kumar

Answers:

1:b, 2:a, 3:c, 4:d, 5:a, 6:c, 7:b, 8:c, 9:d, 10:a. 

Share this