Monday, 5 September 2016

Daily Current Affairs Quiz for upcoming Exams (5th September)

current affairs questions for ibps po and clerk 2016
1. Which of the following village became the first Wifi hotspot village in Haryana circle?
a) ADDO MAJRA
b) Gumthala Garhu
c) BAROLA
d) HALDERI

2. Union Government has announced a special package of 200 crore rupees for which state to engage youth of the state in constructive sporting activities?
a) Punjab
b) Haryana
c) Jammu and Kashmir
d) Rajasthan

3. Name the F1 racer who won 2016 Italian Grand Prix?
a) Sebastian Vettel
b) Kimi Raikkonen
c) Lewis Hamilton
d) Nico Rosberg

4. 64th All India Police Athletics Championship has begun in which city?
a) Dehradun
b) New Delhi
c) Bhopal
d) Hyderabad

5. Which of the following river island was declared the largest river island in the world, by Guinness World Records?
a) Marajo
b) Umananda Devaloi
c) Majuli
d) None of these

6. Who has been appointed as the  brand ambassador for anti- liquor and anti-drug campaign in the state?
a) Virat Kohli
b) Sachin Tendulkar
c) MS Dhoni
d) Rohit Sharma

7. The Indian Space Research Organization (ISRO) will launch the INSAT-3DR satellite from which of the following rocket vehicles?
a) PSLV-F05
b) GSLV-F06
c) PSLV-F06
d) GSLV-F05

8. Who was recently appointed as the CMD of MOIL Limited?
a) Mukund Chaudhari
b) Vivek Dahiya
c) Rajat Pachauri
d) None of the above

9. Who is the author of the book title Munnu: A Boy from Kashmir?
a) Agha Shahid Ali
b) Mirza Waheed
c) Subhash Kak
d) Malik Sajad

10. Who of the following will be awarded with an honorary Academy Award?
a) Frederick Wiseman
b) Lynn Stalmaster
c) Jackie Chan
d) All of the above

Answers:
1:b, 2:c, 3:d, 4:d, 5:c, 6:b, 7:d, 8:a, 9:d, 10:d.


Share this