Sunday, 11 September 2016

Current Affairs Quiz for Bank & Other Exams (11th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Name the state that won ‘Best Horticulture State’ award of the Indian Council of Food and Agriculture (ICFA) for the concerted efforts made by the state government to increase the income of the farmers in horticulture?
a) Punjab
b) Haryana
c) Madhya Pradesh
d) west Bengal

2. Name the Chief Minister of Nagaland who received 'Pangkor Dialogue Award 2016' at Ipoh city in Malaysia for the efforts made by the people of the state for environmental preservation and promotion?
a) Pema Khandu
b) Pawan Kumar Chamling
c) Shri Lal Thanhawla
d) T R Zeliang

3. Two days BRICS Wellness Workshop has begun in which city? 
a) Goa
b) Bengaluru
c) Guwahati
d) Udaipur

4. Which of the following city topped the 2016 ‘Swachh Survekshan’ for rural India under Hills category?
a) Nainital, Uttarakhand  
b) Mandi, Himachal Pradesh
c) Shimla, Himachal Pradesh
d) Mussoorie, Uttarakhand  

5.    Which of the following city topped the 2016 ‘Swachh Survekshan’ for rural India under Plains category?
a) Nadia, West Bengal
b) Dhanbad, Jharkhand 
c) Satara, Maharashtra 
d) Sindhudurg, Maharashtra 

6. Name the cricket player who launched his autobiography 'Six Machine'?
a) Rohit Sharma
b) A B De Villiers
c) Chris Gayle
d) Virender Sehwag

7.  Who of the following won India’s first gold medal at the Rio Paralympic Games? 
a) Farman Basha
b) Mariyappan Thangavelu
c) Varun Singh Bhati 
d) Virender Dhanka

8.  Name the registration module for Indian students studying abroad that was launched by the Union Government? 
a) Madad
b) Study
c) Help 
d) Sahayata

9. Chief Minister of which state has launched a new pension scheme for construction workers?
a) Gujarat
b) Madhya Pradesh
c) Jharkhand
d) Odisha

10. Which smartphone usage and carriage on board aircraft was prohibited by the Civil Aviation Ministry?
a) Samsung Galaxy Note 7 
b) Apple iPhone 7
c) Xiaomi Redmi Note 3
d) Lenovo K3 Note

Answers:
1:b, 2:d, 3:b, 4:b, 5:d, 6:c, 7:b, 8:a, 9:d, 10:a.

Share this