Sunday, 4 September 2016

Current Affairs Quiz for upcoming Exams (4th September)

current affairs questions for ibps po and clerk 2016
1. India has recently signed 12 agreements with which country in the area of defence, IT, space, double taxation and sharing white shipping information, signaling a strong upward push in their strategic ties?
a) Egypt
b) Vietnam
c) Morocco
d) Afghanistan

2. Name the Maharashtra Governor who was sworn in as the acting Governor of Tamil Nadu?
a) Ram Naresh Yadav
b) Ram Naik
c) C V Rao
d) P Sathasivam

3. Who of the following headed the committee that was constituted to look into the alternatives to pellet guns to disperse crowd. The committee submitted its report to Home Secretary.
a) W P Watal
b) Rajeev Krishna
c) TVSN Prasad
d) Naresh Bhatnagar

4. India has recently signed an agreement with which country in the area of Maritime Transport?
a) Egypt
b) Vietnam
c) Morocco
d) Afghanistan

5. Which state has launched the Biju Kanya Ratna Yojana for the development of girls in three districts (Ganjam, Dhenkanal and Angul) of the state?
a) Madhya Pradesh
b) Odisha
c) Jharkhand
d) Chhattisgarh

6. The 2016 ASEAN-India Summit will be held in which country?
a) Mynamar
b) Singapore
c) Indonesia
d) Laos

7. Who has been elected as the National President of the Indian Medical Association (IMA) for the year 2016-17?
a) Dr.K K Aggarwal
b) Dr.Mukund Chaudhari
c) Dr.Mahesh Gupta
d) Dr. Manish Dev

8. Name the former India cricketer has been inducted as an Honorary Life Member of the Marylebone Cricket Club (MCC)?
a) Sachin Tendulkar
b) Anil Kumble
c) Saurav Ganguly
d) Zaheer Khan

9. Name the veteran trade union leader, who also headed the Brihanmumbai Electric Supply Trust (BEST) Workers’ Union, who died recently?
a) Vinayak Das
b) Sharad Rao
c) Chaitanya Dixit
d) Raghu Kulkarni

10. Name the President of Uzbekistan who passed away recently?
a) Abdulhashim Mutalov
b) Shavkat Mirziyoyev
c) Rafiq Nishonov
d) Islam Karimov

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:a, 5:b, 6:d, 7:a, 8:d, 9:b, 10:d.


Share this