Friday, 2 September 2016

Current Affairs Quiz for IBPS Exams (2nd September)

current affairs quiz for ibps po and clerk 2016
1. The two days 2016 BRICS Convention on Tourism began at which World heritage site of India?
a) Chandigarh
b) Hampi
c) Khajuraho
d) Sanchi

2. Who was sworn in as the President of Brazil in August 2016?
a) Michel Temer
b) Dilma Rousseff
c) Lula da Silva
d) Miya Piso

3. Union Ministers for Chemicals & Petrochemicals Anant Kumar has inaugurated 3 day INDIA-CHEM 2016 International Conference in which city?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Goa
d) Bhopal

4. Who has been appointed  as the Managing Director (MD) and chief executive of SBI Mutual Fund?
a) Mukesh Mehta
b) Ashok Kumar Pradhan
c) Sobha Mangal
d) Anuradha Rao

5. 'Prakampana-2016' the annual joint disaster relief exercise has started in which city of India?
a) Mumbai
b) Kochi
c) Visakhapatnam
d) Chennai

6. Who was recently appointed as the Chancellor of TERI University?
a) Vishal Garg
b) R.K. Pachauri
c) Ashok Chawla
d) Ashok Kumar Pradhan

7. Which country is all set to become the fourth Asian country (after India, Thailand and Iran) to host a tournament on the Asian Tennis Tour (ATT) scheduled from 16th to 18th September?
a) India
b) Bhutan
c) Nepal
d) China

8. With which country the Logistics Exchange Memorandum of Agreement (LEMOA) has been signed by India?
a) US
b) Russia
c) China
d) Japan

9. Name the state who’s Chief Minister decided to share his thoughts on different issues through the radio for 10 minutes every month?
a) Karnataka
b) Delhi
c) Punjab
d) Odisha

10. Which union ministry has signed MoU with Amar Chitra Katha to publish and distribute a comic book on Swachh Bharat Mission?
a) Ministry of Health and Family Welfare
b) Ministry of Urban Development
c) Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation
b) Ministry of Human Resource Development

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:d, 5:c, 6:c, 7:b, 8:a, 9:d, 10:b.

Share this