Monday, 26 September 2016

Current Affairs Quiz for Govt. Exams (26th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. The 12th edition of Asia’s oldest and world’s 3rd toughest mountain biking (MTB) race kicked off from historic Ridge Maidan of which city?
a) Shimla
b) Nainital
c) Ramnagar
d) Mussoorie

2. Name the state which has become the first state to adopt Centre's Street Lighting National Programme (SLNP) in all its urban local bodies (ULB)?
a) Tamil Nadu
b) Uttar Pradesh
c) Gujarat
d) Rajasthan

3. Mobile payments and loans start-up ftcash, backed by IvyCap Ventures, is the first fintech start-up to launch Unified Payment Interface (UPI) for merchants in association with which bank?
a) Axis bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) IDBI Bank

4. Who won the men's doubles final of the St Petersburg Open in Russia?
a) Leander Paes and Andre Begemann
b) Dominic Inglot and Henri Kontinen
c) Mikhail Elgin and Alexander Kudryavtsev
d) Konstantin Kravchuk and Andrey Kuznetsov

5. Name the state that quashed all notifications regarding 10 percent quota for EBC Economically Backward Classes?
a) Haryana
b) Gujarat
c) Goa
d) Maharashtra

6. In what number of high focus districts the Union Government will soon launch Mission Parivar Vikas for improved family planning services?
a) 125
b) 135
c) 145
d) 162

7. Who among the following former Indian women's hockey captain has announced retirement from international hockey?
a) Ritu Rani
b) Eliza Nelson
c) Rajbir Kaur
d) Helen Mary 

8. Who will be honoured with the 2016 Lalit Arpan Samman? 
a) Shubha Mudgal 
b) Krishen Khanna 
c) Raghu Rai 
d) Yamini Krishnamurthy

9. Who has appointed as chairperson of Insolvency and Bankruptcy Board of India?
(a) Mohan M Shantanagoudar
(b) Anandi Ramalingam
(c) Madhusudan Sahoo 
(d) Junaid Ahmad

10. Staffan de Mistura, the UN Special Envoy to a country called the countries crisis as the worst humanitarian tragedy since the Second World War. Name the country?
a) Iraq
b) North Korea
c) Syria
d) Ukraine

Answers:

1:a, 2:d, 3:c, 4:b, 5:b, 6:c, 7:a, 8:a, 9:c, 10:c.

Share this