Sunday, 18 September 2016

Current Affairs Quiz for Banking Exams (18th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Indian Navy’s 2nd guided missile destroyer “Mormugao” has launched at Mumbai’s Mazgaon Dock. The first ship of project 15B class destroyers was launched in which dockyard?
a) Visakhapatnam
b) Chennai
c) Mumbai
d) Kochi

2. Chief Minister of which state has launched a website to provide information on the celebration of 350th Prakash Utsav (three days) of the  first Sikh guru Guru Gobind Singh?
a) West Bengal
b) Uttarakhand
c) Bihar
d) Punjab

3. Which of the following cricketer has been chosen for Arjuna Awards 2015?
a) Virat Kohli
b) Rohit Sharma 
c) Ajinkya Rahane
d) R Aswin

4. The Telangana government has been signed a memorandum of understanding (MoU) with which state government to help the latter in information technology (IT) development?
a) Goa
b) Maharashtra
c) Madhya Pradesh
d) Odisha

5. Name the country whose national broadcaster launched a website and mobile app in Baluchi language for people of Baluchistan?
a) Iran
b) Pakistan
c) China
d) India

6. The Union Water Resources Ministry (WRD) Uma Bharti and Agriculture Ministry has signed a MoU in New Delhi to encourage farmers of over ______ villages along the Ganga to take up organic farming. 
a) 2,000
b) 3,000
c) 4,000
d) 5,000

7. Name the Yazidi woman, kidnapped and held by the Islamic State, who was recently appointed the UNODC Goodwill Ambassador for the Dignity of Survivors of Human Trafficking?
a) Sadia Murad Basee Taha 
b) Nadia Murad Muhammed Taha 
c) Deniz Murad Basee Taha
d) Nadia Murad Basee Taha

8. Name the former Italian president, prime minister and central bank governor who has passed away recently?
a) Edward Albee
b) Carlo Azeglio Ciampi
c) Lamberto Dini
d) Massimo D'Alema

9. What was India’s rank in the 2016 Track Asia cup that was held in Delhi?
a) 2nd
b) 3rd
c) 4th
d) 5th 

10. Name the country that topped the chart in the 2016 Track Asia cup held in Delhi?
a) Bangladesh
b) Afghanistan
c) India
d) Hong Kong 

Answers:
1:a, 2:c, 3:b, 4:a, 5:d, 6:d, 7:d, 8:b, 9:a, 10:d.

Share this