Wednesday, 7 September 2016

Current Affairs Quiz for Banking Exams (7th September)

current affairs questions for ibps po and clerk 2016
1. Which of the following country was recently declared malaria-free by the World Health Organisation(WHO)?
a) Nepal
b) Sri Lanka
c) China
d) India

2. The 11th Summit of the Group of Twenty (G20) was recently concluded in which of the following cities?
a) Victoria City
b) Hamburg
c) Nanjing
d) Hangzhou

3. Who was named as a brand ambassador of Arunachal Pradesh for state tourism to boost tourism?
a) Arjun Rampal
b) Ranveer Singh
c) John Abraham
d) Rannvijay Singh

4. Which country appointed an ambassador to Iran for the first time since 2011?
a) United Kingdom
b) The United States
c) Germany
d) Russia

5. Union Health Minister J P Nadda has launched a Case Detection campaign for a disease in the country. Name the disease?
a) Coeliac
b) Leprosy
c) Tuberculosis
d) Viral Hepatitis

6. Who has become the first Indian racer to win the Asian Karting Champion Championship at the Sepang Circuit in Malaysia?
a) Kapil Mehra
b) Shahan Ali Mohsin
c) Kamaal Khan
d) Manish Pandey

7. Who recently became the first Asian to win the Heritage Heroes Award by the International Union for Conservation of Nature?
a) Bibhuti Lahkar
b) Jafar Shah
c) Megh Ale
d) Rajendra Suwal

8. Which high court of India has recently launch e-stamping facility?
a) Kerala
b) Uttar Pradesh
c) Rajasthan
d) Andhra Pradesh

9. Name the athlete from CISF who has created a new record in the Women’s Hammer Throw at the 65th All India Police Athletics Championship in Hyderabad?
a) Minakshi
b) Babita kumari
c) Anita Dev
d) None of these

10. Who is the newly appointed Governor of the Reserve Bank of India (RBI)?
a) Amitabh Kant
b) Anand Sinha
c) SS Mundra
d) Urjit Patel

Answers:
1:b, 2:d, 3:c, 4:a, 5:b, 6:b, 7:a, 8:c, 9:a, 10:d.

Share this