Tuesday, 13 September 2016

Current Affairs Quiz for All Upcoming Exams (13th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Who has been honoured with ‘Tamil Ratna’ award by a body of Tamil diaspora in New York (USA)?
a) Arun Jetly
b) Arundhati roy
c) Subramanian Swamy
d) Jayalalithaa

2. A joint Indian-US military training exercise, ‘Yudh Abhyas 2016’ has begun in which state?
a) Punjab
b) Rajasthan
c) Jammu and Kashmir
d) Uttarakhand

3. Who was appointed as brand ambassador of the ambitious Samajwadi Pension Yojana by Uttar Pradesh government?
a) Vidya Balan
b) madhuri dixit
c) Diya Mirza
d) Kajol

4. Name the Odishi dance guru who received the prestigious Guru Kelucharan Mohapatra Award 2016 for lifetime achievement?
a) Vikaram Sharma
b) Kishore Kumar Mohanty
c) Jhanara Ram
c) Kapil Das

5. The Union government has launched a toll-free number ____ to register postal complaints.
a) 1111
b) 1924
c) 1492
d) 1418

6. Who is the winner of the 2016 US Open Men’s Singles title?
a) Novak Djokovic
b) Roger Federer
c) Rafael Nadal
d) Stan Wawrinka

7. Who is the winner of the 2016 US Open Women’s Singles title?
a) Angelique Kerber
b) Karolina Pliskova
c) Serena Williams
d) None of the above

8.  Who of the following won the 2016 Durand Cup football title?
a) Aizawal FC 
b) DSK Shivajians 
c) Army Green
d) Neroca FC

9. The world’s first driverless bus service was launched recently in which of the following French cities?
a) Paris
b) Mice
c) Lyon
d) Nantes

10. Who became the first Indian cueist to win a medal at the Sangsom 6 Red Snooker World Championship?
a) Subhash Agarwal
b) Pankaj Advani
c) Manish Jain
d) Geet Sethi

Answers: 
1:c, 2:d, 3:a, 4:b, 5:b,  6:d, 7:a, 8:c, 9:c, 10:b.

Share this