Friday, 16 September 2016

Current Affairs Quiz for All Upcoming Exams (16th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Who was appointed as the brand ambassador of Uttar Pradesh farmers scheme 'Samajwadi Kisan Beema Yojana'?
a) Salman Khan
b) Nawazuddin Siddiqui
c) Suresh Raina
c) Deepa Malik

2. Vice-President Md. Hamid Ansari will represent India at the upcoming 17th Summit of the Non-Aligned Movement (NAM). The Summit will be held in which country on 17th and 18th September?
a) Colombia
b) Argentina
c) Brazil
d) Venezuela

3. International Day of Democracy was observed on 15th September. What was the theme for the International Day of Democracy 2016?
a) Strengthening Voices for Democracy 
b) Space for Civil Society
c) Democracy and the 2030 Agenda for Sustainable Development
d) Engaging youth on democracy

4. Which bank has tied up with Faculty of Commerce at Banaras Hindu University (BHU) to offer specialised banking courses?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Axis bank
d) IDBI bank

5. Bollywood queen Priyanka Chopra is in the top 10 in Forbes magazine's annual list of best-paid television actresses. Who topped the best-paid television actresses list?
a) Kaley Cuoco
b) Kerry Washington
c) Mindy Kaling 
d) Sofia Vergara

6. Who has been appointed as the Chairman & Managing Director (CMD) of Shipping Corporation of India (SCI)?
a) Ved Prakash
b) A S Kiran Kumar
c) Anoop Kumar Sharma
d) Deepak Gupta
  
7. Who was recently appointed the Chairman of Isuzu Motors India?
a) Hiroyasu Miura
b) Hiroshi Nakagawa
c) Hiroshi Miura
d) Miyane Devkrove

8. Indian Cyclists won six medals, including 3 gold, 2 silver and 1 bronze on the opening day of the Track Asia Cup 2016. Which country is hosting the 2016 Track Asia Cup cycling? 
a) India
b) Sri Lanka
c) China
d) Japan

9. Who won the 2016-2017 Duleep Trophy Cricket tournament?
a) India White
b) India Red
c) India Green
d) India Blue

10. How much growth has been registered in tourist arrival on e-Tourist Visa in August this year over the same period last year?
a) 102%
b) 112%
c) 158%
d) 196%

Answers:

1:b, 2:d, 3:c, 4:c, 5:d, 6:c, 7:b, 8:a, 9:d, 10:d.

Share this