Saturday, 3 September 2016

Current Affairs Quiz (3rd September)

current affairs quiz for ibps po and clerk 2016
1. Which committee has been constituted by Union Government to study silt in river Ganga in Bihar?
a) S K Sahu committee
b) Nitish Kumar committee
c) Rajnish Ranjan committee
d) A K Sinha committee

2. Who has been appointed ‘Chevalier de l’Ordre National de la Legion d’Honneur’ (Knight of the National Order of the French Legion of Honour) for her outstanding contribution and dedication to Biosciences and Research field?
a) Kiran Mazumdar
b) Shobha De
c) Arundhati Roy
d) Priya Roy

3. Which state has recently signed a memorandum of understanding (MoU) with the ministry of civil aviation to develop 11 airports and airstrips to boost regional connectivity?
a) Karnataka
b) Punjab
c) Gujarat
d) Odisha

4. Veteran actor Jackie Chan will be awarded an honorary Oscar by the Academy of Motion Picture Arts and Sciences on  12th November for his extraordinary achievements in the movies. He is from?
a) China
b) Hong Kong
c) Thailand
d) mongolia

5. Who has been appointed as the United Nations Women’s Advocate for Gender Equality and Women’s Empowerment in India?
a) Madhuri Dixit
b) Deepika Padukone
c) Aishwaryaa Dhanush
d) Priyanka Chopra

6. Which bank has launched ‘mVisa’, a mobile-based payment solution that will make payments at retail outlets much easier?
a) Doha Bank
b) ICICI Bank
c) RBS
d) DCB Bank

7. LG Electronics Inc. has tied-up with which online retailer to offer on smart-home services?
a) Snapdeal
b) Amazon
c) Flipkart
d) Ebay

8. India’s first international conference on cooking gas has held in which city?
a) Kochi
b) Chennai
c) Bhubaneswar
d) New Delhi

9. Which rocket of SpaceX was destroyed recently in an explosion during a propellant fill operation?
a) Falcon 1
b) Dragon
c) Falcon 7
d) Falcon 9

10. Who has been re-appointed as Nepal’s ambassador to India?
a) Deep Kumar Upadhyay
b) Sushil Kumar
c) K.P. Sharma
d) O. P. verma

Answers:
1:d, 2:a, 3:c, 4:b, 5:c, 6:d, 7:b, 8:c, 9:d, 10:a.

Share this