Monday, 19 September 2016

Current Affairs Questions for All Exams (19th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. World Bank will invest nearly 1,000 crore rupees in which state for the betterment of the inland waterways?
a) West Bengal
b) Uttar Pradesh
c) Haryana
d) Assam

2. Who is the new brand ambassador of Punjab National bank?
a) Rohit Sharma
b) Virat Kohli
c) P V Sindhu
d) M S Dhoni

3. Name the driver who has won the Singapore Grand Prix 2016 of Formula One race?
a) Daniel Ricciardo
b) Lewis Hamilton
c) Sebastian Vettel 
d) Nico Rosberg

4. Name the country with which India in September 2016 signed three agreements including improvement of road network?
a) Nepal
b) Myanmar
c) Sri Lanka
d) Bangladesh

5. Which committee has recently submitted its report to tackle the shortage of pulses? 
a) Shailesh Nagar committee 
b) TVSN Prasad committee 
c) Arvind Subramanian committee 
d) Madhukar Gupta committee 

6. Which of the following country has launched its second experimental space station Tiangong 2?
a) China
b) Japan
c) South Korea
d) North Korea

7. which of the following are not a recipient of the Priyadarshini Global Awards 2016 which will be presented on September 19?
a) Indian Space Research Organisation (ISRO)
b) Madhuri Dixit
c) Juhi Chawala
d) Katrina Kaif

8. The National Conference on Agriculture for Rabi Campaign-2016 has started at which city of India?
a) Kanpur 
b) New Delhi 
c) Jaipur 
d) Bhopal 

9. Which mobile company has signed MoU with Haryana government to set up its mobile manufacturing hub? 
a) Xiaomi 
b) Samsung 
c) Gionee 
d) LG 

10. Who has won the Fellows of Nature (FON) South Asia Short Story Award? 
a) Meghna Pant 
b) Sudha Naidu 
c) Nirmala Jain 
d) Shantanu Kumar 

Answers:

1:d, 2:b, 3:d, 4:a, 5:c, 6:a, 7:b, 8:b, 9:a, 10:a.

Share this