Wednesday, 28 September 2016

Current Affairs Questions (28th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Name the latest mobile chat application launched by Google?
a) Piyo
b) Allo
c) Meszo
d) Fizo

2. What was the theme of the 2016 World Tourism Day  that was observed across the world on 27 September 2016?
a) Tourism : Share Happiness
b) Tourism and Sustainable Energy: Powering Sustainable Development
c) Tourism : Celebrating Diversity
d) Tourism for All - promoting universal accessibility

3. Name the Chairman and Managing Director of Bank of Maharashtra who has removed from his post?
a) Sushil Muhnot
b) Ravindra Marathe
c) Vijay Kelkar
d) Ajay Mehta

4. Who of the two features in Union Government’s ad campaign that was launched for Swachh Bharat Mission?
a) Amitabh Bachchan and Sachin Tendulkar
b) Amitabh Bachchan and Virat Kohli 
c) MS Dhoni and Lata Mangeshkar
d) Dharmendra and Hema Malini

5. Who has been appointed as the new Director-General (DG) of Central Industrial Security Force (CISF)?
a) Ajay Singh
b) Ajay Mitra
c) O P Singh
d) Vijay Mahajan

6. Which parliamentary committee has been constituted to examine merger of budgets? 
a) Kamal Nath committee 
b) Ramesh Jigajinagi committee 
c) Veerappa Moily committee 
d) Ashok Chavan committee 

7. The Reserve Bank of India (RBI) has given approval to Rs. 26000 crore cash credit limit (CCL) for purchasing paddy in poll-bound ____.
a) Haryana
b) Uttar Pradesh
c) Punjab
d) Madhya Pradesh

8. Who is the newly elected President of the Indian Statistical Institute (ISI)? 
a) O P Singh 
b) Vijay Kelkar
c) Subbarao  
d) C Rangarajan 

9. Name the state that organised Sugama Sancharam, a barrier-free-travel  to mark the world tourism day?
a) Uttarakhand
b) Goa
c) Kerala
d) Punjab

10. Who won the Belgium Open title of the table tennis in the men’s singles category?
a) Nuytinck Cedric
b) Achanta Sharath Kamal
c) Sathiyan Gnanasekaran
d) Steffen Mengel

Answers:

1:b, 2:d, 3:a, 4:a, 5:c, 6:c, 7:c, 8:b, 9:c, 10:c.

Share this