Tuesday, 20 September 2016

Current Affairs Questions (20th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Which of the following country has topped the 2016 Rio Paralympics that concluded in Brazil recently?
a) Britain
b) Ukraine
c) United States
d) China

2. Name the Indian shooter who has clinched the gold medal in 50-metre rifle prone event at the ISSF Junior World Cup for pistol, rifle and shotgun at Gabala in Azerbaijan?
a) Gagan Narang
b) Subhankar Pramanick
c) Priyesha Deshmukh
d) Jeba Hayat

3. Who was recently appointed the Chairman of the Union Public Service Commission?
a) Deepak Kemar
b) Amit Lanba
c) Deepak Gupta
d) Alka Sirohi

4. Name the city that is hosting, the first Indian music and dance festival that aims at showcasing the country's rich and diverse culture?
a) London
b) Sydney
c) Berlin
d) New York

5. Union Human Resource Development minister Prakash Javadekar has recently inaugurated the super computer PARAM ISHAN in which IIT campus?
a) IIT Guwahati
b) IIT Roorkee
c) IIT dhanbad
d) IIT dharwad

6. Which of the following was recently declared as the 22nd district of Haryana?
a) Dev Gaon
b) Palwal
c) Mahendragarh
d) Charkhi Dadri

7. Name Noted Malayalam critic who has been chosen for the prestigious N Mohanan Suvarna Mudra Award 2016?
a) M. T. Vasudevan Nair
b) N. S. Madhavan
c) Dr. M Leelavathi
d) Akkitham Achuthan Namboothiri

8. Name the joint naval exercises conducted between China and Russia in the South China Sea?
a) RIMPAC
b) Ruschi-2016
c) Joint Exercise 2016
d) Joint Sea-2016

9. Edward Albee who passed away recently was related to which of the following field?
a) Playwright
b) Medical
c) Science
d) Sports
  
10. 7-day-long Naropa festival is being celebrated in which state of India?
a) Assam
b) Jammu and Kashmir
c) Arunachal Pradesh
d) Sikkim

Answers:

1:d, 2:b, 3:d, 4:b, 5:a, 6:d, 7:c, 8:d, 9:a, 10:b.

Share this