Friday, 9 September 2016

Current Affairs & Gk Quiz for Upcoming Exams (9th September)

current affairs questions for ibps po and clerk 2016
1. India signed the bilateral Air Services Agreement under Open Sky Policy with which country?
a) Japan
b) Russia
c) Greece
d) Switzerland

2. Who was Sowrn in as the  Governor of Madhya Pradesh?
a) Om Prakash Kohli
b) Chennamaneni Vidyasagar Rao
c) Ram Naresh Yadav
d) Ram Naik

3. Which state govt. has recently dedicated 2 Mbps download and 512 kbps upload digital connectivity to 6,000 villages?
a) Kerala
b) tamil Nadu
c) Madhya Pradesh
d) Gujarat

4. India has started a joint bilateral military exercise “Prabal Dostyk -16” with which of the following countries?
a) Uzbekistan
b) Kazakhstan
c) Sri Lanka
d) Philippines

5. The International Literacy Day is being observed every year on 08 September. What was the theme of the International Literacy Day 2016?
a) Literacy for Future
b) Reading the Past, Writing the Future
c) Literacy and Sustainable Development
d) Literacy and Sustainable Societies

6. Who has been appointed as the part-time chairperson of Unique Identification Authority of India (UIDAI)? 
a) Rajesh Jain 
b) Nishant Patil 
c) J Satyanarayana 
d) Ajay Bhushan Pandey 

7. The UN Charter was recently translated into which language for the first time?
a) Sanskrit
b) Hindi
c) French
d) Urdu

8. The first-ever Nomad Film Festival has started in which of the following cities? 
a) Mumbai 
b) Jaipur
c) New Delhi 
d) Jabalpur 

9. Name the state that decided to link students' examination forms with their Aadhaar numbers?
a) Bihar
b) Uttar Pradesh
c) Karnataka 
d) Maharashtra 

10. Who of the following was India’s flag-bearer at the 2016 Summer Paralympic Games?
a) Rajinder Singh Rahelu
b) Girisha Hosanagara Nagarajegowda
c) Murlikant Petkar
d) Devendra Jhajharia

Answers:
1:c, 2:a, 3:d, 4:b, 5:b,  6:c, 7:a, 8:c, 9:a, 10:d.

Share this