Saturday, 24 September 2016

Current Affairs & GK Quiz for IBPS Exams (24th September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Childhood cancer awareness exhibition will be held at which place of India  from  25th -27th September?
a) Taj Mahal in Agra
b) Lal Qila delhi
c) India Gate
d) None of these

2. The book “Citizen and Society” has been authored by whom? 
a) Pranab Mukherjee  
b) Hamid Ansari
c) Narendra Modi
d) Subramanian Swamy

3. Name the country that has signed a peace agreement with one of the country's largest militant groups Hezb-e-Islami led by Gulbuddin Hekmatyar?
a) Pakistan
b) Iraq
c) Syria
d) Afghanistan

4. Who will get the first-ever Jesse Owens Olympic Spirit Award-2016? 
a) Paula Radcliffe 
b) Muhammad Ali 
c) Paavo Nurmi 
d) Michael Phelps

5. Which bank has entered into corporate agency agreements with Cigna TTK Company Ltd, and Reliance General Insurance Company Ltd for providing health and general insurance respectively, to its customers?
a) ICICI Bank
b) Andhra Bank
c) IDBI Bank
d) HDFC Bank

6. Name the Indian forest officials who were selected for the 2016 Clark R. Bavin Wildlife Law Enforcement Awards?
a) Sanjay Dutta and Ritesh Sarothiya
b) Sanjay Dutta and Mahesh Sarothiya
c) Jyotish Bhattacharya and Ritesh Sarothiya
d) Raj Bhatnakar and Jyotish Bhattacharya 

7. Which Indian film has been selected as the official entry to Oscar Awards 2017 in the foreign language film category? 
a) Manjhi: The Mountain Man
b) Visaranai
c) Thithi 
d) Anjali

8. The 2016 International Association of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) world conference is hosted by which city?
a) Istanbul 
b) New Delhi 
c) Moscow 
d) Berlin

9. Name the state that has decided to have its own bravery awards, which will be given out on Independence Day and Republic Day every year?
a) Bihar
b) Delhi
c) Himachal Pradesh
d) Telangana

10. The world’s largest solar power plant has been installed in which state of India? 
a) Andhra Pradesh 
b) Rajasthan 
c) Tamil Nadu 
d) Haryana

Answers:

1:a, 2:b, 3:d, 4:b, 5:b, 6:a, 7:b, 8:c, 9:b, 10:c.

Share this