Thursday, 22 September 2016

Current Affairs & GK Quiz for IBPS Exams (22nd September)

current affairs questions-answers for ibps po and clerk 2016
1. Which e-commerce company has become the first to cross 100 million customers in india ?
a) Amazon
b) eBay
c) Flipkart
d) Snapdeal

2. What is the India’s rank in the 2016 World Economic Freedom Index out of 159 countries and territories? 
a) 110
b) 112
c) 118
d) 120

3. What was the theme of the 2016 International Day of Peace that was observed across the world on 21st September 2016?
a) Peace for the world
b) The Sustainable Development Goals: Building Blocks for Peace
c) Peace Restored by a world united
d) Peaceful World: a unique opportunity

4. Which of the following country has topped the World Economic Freedom (WEF) Index 2016?
a) Hong Kong 
b) Chile 
c) New Zealand
d) Switzerland

5. Who has received the prestigious ICC Test Championship mace for inspiring Pakistan to the top of the ICC Test Team Rankings?
a) Shahid Afridi
b) Misbah-ul-Haq
c) Yunus Khan
c) Umar Akmal

6. Who has taken charge as executive director (ED) of Manipal-based Syndicate Bank?
a) Usha Sangwan
b) S S Mallikarjuna Rao 
c) VK Sharma 
d) Nitin Srivastav 

7. A two-day conference of Power, Renewable Energy and Mines Ministers of 29 States and Union Territories will be held in which city of Gujarat?
a) Ahmedabad
b) Surat
c) Gandhinagar
d) Vadodara

8. The flagship rural housing scheme Indira Awas Yojana (IAY), started by former Prime Minister Rajiv Gandhi, has been renamed as _____.
a) India Awas Yojana
b) Pradhan Mantri Awas Yojana
c) Atal Awas Yojana
d) None of these

9. Which of the following countries was recently hit by Typhoon Meranti?
a) China
b) Vietnam
c) Malaysia
d) India 

10. Name the Oscar-winning writer and film directorwho has passed away recently?
a) Curtis Hanson
b) Narottam Mohanty
c) Jay Moriarity
d) Michael Apted

Answers:

1:c, 2:b, 3:b, 4:a, 5:b, 6:b, 7:d, 8:b, 9:a, 10:a.

Share this