Thursday, 29 September 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk

1. Storage that retains its data after the power is turned off is referred to as?
a) Volatile storage
b) non-volatile storage
c) sequential storage
d) direct storage
e) None of these

2. Which input device cannot be used to work in MS Office?
a) Scanner
b) Mouse
c) Keyboard
d) Joy stick
e) Light pen

3. The word 'FTP' stands for________.
a) File Translate Protocol
b) File Transit Protocol
c) File Typing Protocol
d) File Transfer Protocol
e) None of these

4. _______ Represents raw facts, where as __________ is a meaningful data.
a) Information, reporting
b) Data, information
c) Information, bits
d) Records, bytes
e) Bits, bytes

5. Octal number system has a base ______.
a) Two
b) Four
c) Eight
d) Ten
e) None of these

6. When was the first Windows operating system launched?
a) 1984
b) 1985
c) 1988
d) 1989
e) 1990

7. An educational institution would generally have the following in its domain name _____.
a) .org
b) .edu
c) .inst
d) .com
e) .sch

8. COBOL stands for _______
a) Common Business Oriented Language
b) Computer Business Oriented Language
c) Common Business Operated Language
d) Common Business Organized Language
e) None of these

9. A set of step-by-step procedures for accomplishing a task is known as a(n)—
a) algorithm
b) hardware program
c) software bug
d) firmware program
e) None of these

10. Which of the following are parts of the CPU?
a) Secondary Memory
b) Control unit
c) Input device
d) Printer
e) None of these

Answers:
1:b; 2:d; 3:d; 4:b; 5:c; 6:b; 7:b; 8:a; 9:a; 10:b;

Share this