Wednesday, 28 September 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk
1. What does the XP stand for in Windows XP?
a) Exponential
b) Experience
c) Expertise
d) Exchange
e) None of these

2. The uniform resource locator (URL) is case sensitive in the ____.
a) Protocol
b) Authority
c) Directory
d) Type
e) None of these

3. Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
a) Encryption
b) Audits
c) UPS
d) Firewalls
e) None of these

4. Linux is a_____
a) Utility program for peer-to-peer file sharing
b) Real-time operating system
c) Network operating system
d) PDA platform
e) None of these

5. A computer that combines the characteristic of analog and digital computers_________
a) Hybrid Computer
b) Digital Computer
c) Analog Computer
d) Super Computer
e) None of these

6. FOXPRO is a ---------
a) RDMBS
b) DBMS
c) Language
d) All of the above
e) None of these

7. PNG stands for________
a) Potable Name Generator
b) Portable Network Generator
c) Printed Name Graphics
d) Portable Network Graphics
e) None of these

8. What is the purpose of a firewall on a computer?
a) To protect a computer from unauthorized access
b) To protect a computer in case of fire
c) To protect a computer from spam
d) All of the above
e) None of these

9. All of the following are examples of storage devices EXCEPT _______
a) hard disk drives
b) printers
c) floppy disk drives
d) CD drives
e) Pen drives

10. The first generation computer system used________
a) Vacuum tubes
b) Transistors
c) Registers
d) Magnetic cores
e) Silicon chip

Answers:
1:b; 2:c; 3:a; 4:b; 5:a; 6:c; 7:d; 8:a; 9:b; 10:a.
More Computer Questions

Share this