Tuesday, 27 September 2016

Computer Quiz for Bank Exams

Computer questions answers for IBPS PO and Clerk
1. Every computer on the Internet is known as?
a) Host
b) Client
c) Modem
d) Server
e) None of these

2. Which of the following is not true for primary storage?
a) It is a part of the CPU
b) It allows very fast access of data
c) It is relatively more expensive than other storage devices.
d) Can be removed and transported.
e) All of the above

3. VPN stands for-------
a) Virtual Personal Network
b) Very Private Network
c) Virtual Private Network
d) Vicious Personal Network
e) None of these

4. Which of the following are three fundamental characteristics that make a computer useful?
a) Lightweight, inexpensive, and sturdy
b) Speed, reliability, and storage capability
c) Durable, connectible, and renewable
d) all of the above
e) none of these

5. What is the standard query language supported by most DBMS's?
a) Object-oriented language
b) Report generator language
c) Structured Query Language (SQL)
d) Query-by-example (QBE)
e) None of these

6. Which of the following is not a network topology?
a) Star
b) Bus
c) Linear
d) Ring
e) None of these

7. Adwords is an-------------
a) Advertising Service by Microsoft
b) Advertising Service by Google
c) Advanced Search Engine
d) Automatic words Search Engine by Yahoo
e) Advertising Service by Yahoo

8. Compilers and interpreters are themselves-----
a) High-level language
b) Codes
c) Programs
d) Mnemonics
e) None of these

9. Which of the following is the short-cut key to close an active tab of a browser?
a) Alt + F4
b) Ctrl + C
c) Ctrl + F4
d) Shift + C
e) Ctrl + W

10. Which of the following is fastest?
a) Cache Memory
b) Main Memory
c) Secondary Memory
d) Compact Disk
e) Digital Versatile Disk

Answers:
1:a; 2:a; 3:c; 4:b; 5:c; 6:c; 7:b; 8:c; 9:e; 10:a.

More Computer Questions

Share this