Saturday, 24 September 2016

Computer Quiz for Bank Exams

1. Where are data and program stored when the processor uses them?
a) Main memory
b) Secondary memory
c) Disk memory
d) Program memory
e) None of these

2. In MICR, C stands for?
a) Code
b) Colour
c) Computer
d) Character
e) None of these

3. Which of the following is the largest unit of storage?
a) GB
b) KB
c) MB
d) TB
e) None of these

4. What is the shortcut key to "Undo" the last action in a document?
a) Ctrl + X
b) Ctrl + Y
c) Ctrl + Z
d) Ctrl + U
e) None of these

5. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of________
a) application software
b) system software
c) operating system software
d) platform software
e) none of these

6. Select the Odd one_____
a) Operating system
b) Interpreter
c) Compiler
d) Assembler
e) None of these

7. IC Chip is made of -----.
a) Silicon
b) Nickel
c) Iron
d) Copper
e) None of these

8. Which of the following is not an input device?
a) Mouse
b) Keyboard
c) Light pen
d) VDU
e) None of these

9. WORM stands for?
a) Write Once Read Memory
b) Wanted Once Read Memory
c) Wanted Original Read Memory
d) Write Original Read Memory
e) None of these

10. _________ is a set of rules computers use to talk to each other.
a) Protocol
b) Syntax
c) DOS command
d) HTML
e) None of these

Answers:
1:a 2:d; 3:d; 4:c; 5:a; 6:a; 7:a; 8:a; 9:a; 10:a

Share this