Tuesday, 13 September 2016

Computer Quiz for Bank Exams

current affairs quiz for ibps po and clerk 2016
1. Setting fonts for the text in your document is an example of?
d) Formatting
c) Formulas
b) Tracking changes
a) Tools

2. Mysql is an example of ______ application software.
a) Database
b) Word Processing
c) Language
d) Presentation graphics

3. Which among the following was the first graphical web browser?
a) Mosaic
b) WAIS
c) CERN
d) Gopher

4. ___________ is the science that attempts to produce machines that display the same type of intelligence that humans do.
a) Nano science
b) Nanotechnology
c) Simulation
d) Artificial intelligence

5. Who among the following is the father of super computer?
a) Seymour Cray
b) Charles Babbage
c) Bill gates
d) Steve Jobs

6. What is JDBC?
a) Utility Software
b) Application Software
c) Application Programming Interface (API)
d) Programming Language

7. The operating system that is self-contained in a device and resident in the ROM is ______.
a) Batch Operating System
b) Real - time Operating System
c) Embedded Operating System
d) Multi Operating System

8. The purpose of an application program is to?
a) Meet specific user needs
b) Make equivalent run better
c) Allow the operating system to control resources better
d) Convert program written in high-level language to machine level language

9. Which of the following scrambles a message by applying a secret code?
a) Audits
b) Encapsulation
c) Encryption
d) Firewalls

10. Which of the following is used for close a tab on a browser?
a) Ctrl + T
b) Ctrl + W
c) Ctrl + A
d) Ctrl + Y

Answers:
1:a, 2:a, 3:a, 4:d, 5:a, 6:c, 7:c, 8:a, 9:c, 10:b.
More Computer Questions

Share this