Tuesday, 30 August 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 30th Aug 2016(1st Shift)


1. Maximum thorium reserve in which country?
Ans: India

2. Euro Cup 2016 Winner?
Ans: Portugal (beat France)

3. When did french revolution began?
Ans: 1789

4. United Nations established in which year?
Ans: 24 Oct 1945

5. Morphology of chromosome can be best observed in which stage of cell division?
Ans: Metaphase stage

6. First viceroy who died in India?
Ans: Lord Mayo

7. Which athlete is known as blade runner?
Ans: Oscar Pistorius

8. WEP full form?
Ans: "Wired Equivalent Privacy" is a security protocol for Wi-Fi (IEEE 802.11) standard to provide wireless networks the equivalent level of privacy protection and security as a comparable wired network.

9. What is chemical name of Quartz?
Ans: Sodium Silicate

10.Unit of radioactive?
Ans: Curie

11. Father of Abul Fazal?
Ans: Shail Mubarak

12. Vande Mataram included in which book?
Ans: Anandamath

13. Zika virus infected by which species?
Ans: Aedes species mosquito

14. Which country allows euthanasia legal?
Ans: Netherland

15. Which of the following range parallel to the Indian coastline?
Ans: Western Ghats (also known as Sahyadri) is a mountain range that runs parallel to the western coast of the Indian peninsula, located entirely in India.

Share this