Monday, 29 August 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 29th Aug 2016(2nd Shift)


1. Which part of the brain is associated with hearing?
Ans: Cerebrum

2. Headquarter of SAARC?
Ans: Kathmandu, Nepal

3. Who is present Nepal PM?
Ans: Pushpa Kamal Dahal

4. Which of these are soluble in water
Ans: Sodium sulphate, lead sulphate, zinc, etc

5. Freedom of privacy is related to which article?
Ans: Under Article 21

6. Outermost ranges of Himalayas
Ans: Shivalik

7. Sahitya Academy awards are given in how many languages
Ans: 24

8. Which is not an external storage memory? 
Ans: CD ROM, CD RAM, DVD

9. What element causes radioactive pollution in Kerala?
Ans: Thorium

10. What causes water rains in North Western India?
Ans: Western disturbance in wind

11. Which state has the least population?
Ans: Sikkim

12. Washing Machine is based on what concept?
Ans: Fuzzy Logic

13. Father of renaissance in India
Ans: Raja Ram Mohan Roy

14. Food conduction in plants is through
Ans: phloem

"Best of Luck to all of you"

Share this