Monday, 29 August 2016

Questions Asked in SSC CGL 2016, 29th Aug 2016(1st Shift)


1. Who is the Coach of Indian cricket team?
Ans: Anil Kumble

2. First Women Chief Minister of Uttar Pradesh?
Ans: Sucheta Kriplani

3. Another Name of World Bank?
Ans: International Bank for Reonstruction and Development (IBRD)

4. Mission Indradhanush is related to?
Ans: 7 Tika

5. "Playing it my way" is autobiography of?
Ans: Sachin Tendulkar

6. Why Palnets do not Twinkle?
Ans: They are closer to Earth.

7. Punjab draws water into canals from which river?
Ans: Sutlej River

8. What is the purest form of Carbon?
Ans: Diamond

9. When government expenditure exceeds its revenue then it is callled?
Ans: Budget Dificit

10. First Indian to win the Oscar Award?
Ans: Bhanu Athaiya

11. Silkworms eat which leaves?
Ans: Mulberry leaves

12. What is the product formed when Sodium bicarbonate was heated?
Ans: CO2

13. Where is Dilwara Temple of Jains?
Ans: Rajasthan

14. Wide entry of sea or ocean is called as?
Ans:

15. What is Parliamentry form of Government?
Ans: A parliamentary system is a system of democratic governance of a state where the executive branch derives its democratic legitimacy from the legislature (parliament) and is also held accountable to that legislature. In a parliamentary system, the head of state is normally a different person from the head of government.

16. What are the properties of X-ray?
Ans: Electromagnetic radiations having a wavelength between 10A to 0.01A.

Share this