Tuesday, 30 August 2016

GA Questions Asked in 30th Aug 2016(3rd Shift) SSC CGLE

GA questions asked in 30 august ssc cgl 2016 exam

1. Device used in data link layer? 
Ans: bridges and switches.

2. Council of ministers can be sacked by President on the recommendation of the?
Ans:  Governor of a state.

3. Cleanest form of energy ?
Ans: wind energy

4. Vikram Shila University established by?
Ans: King Dharmapala

5. Author of Meghdoot?
Ans: Kalidas

6. Sharda Act related to?
Ans: Child Marriage 

7. First, battle of Panipat fought between Babar & ____.
Ans: Ibrahim Lodi 

8. Best way to treat non – biodegradable waste?
Ans: recycle 

9.Malala Yousafzai and Kailash Satyarthi got which prize together?
Ans: Nobel Peace Prize 

10. SEBI is –

11. Car while taking a turn experiences what kind of force? 
Ans: Centripetal force

12. Which trees are found in social forestry?

13. First Indian origin women go to space?
Ans: Kalpana Chawla 


"Best of Luck to all of you"

Share this