Saturday, 27 August 2016

GA Questions Asked in SSC CGL 2016, 27th Aug 2016(1st Shift)


1. CAG does not audit which of the below mentioned: 
State govt. accounts, Central government accounts, Local bodies, government run companies -
Ans: Local bodies

2. What is Zeolite ?
Ans: Zeolites are hydrated aluminosilicate minerals made from interlinked tetrahedra of alumina (AlO4) and silica (SiO4).

3. Siachen glacier dispute is between which two countries?
Ans: India and Pakistan

4. Kakori conspiracy took place in which year?
Ans: 1925

5. First Woman governor of Independent India?
Ans: Sarojini Naidu

6. Components responsible for acid rain?
Ans: Sulfur dioxide and nitrogen oxides

7. How many member need to start the proceeding of the houses  of parliament?
Ans: One-tenth of the total number of house=55

8. Bubbles from liquid are formed due to?
Ans: Surface Tension

9. Highest source of air pollution in the world?
Ans: Carbon monoxide.

10. The highest number of gold deposits found in which desert?
Ans: Gobi Desert

11. Which state has more literacy - Punjab, Mizoram, Maharashtra, Odisha?
Ans: Mizoram,

12. Headquarter of FIFA?
Ans: Z├╝rich

13. Boiling point of water depends on?
Ans: Atmospheric pressure

14. Which monument is called dream of stones?
Ans: Panch Mahal

15. Who is the author of "A thing of beauty is a joy forever"?
Ans: John Keats

16. Government bodies not under the attorney general of India?
Ans. Local Body

SSC CGL 2016 Exam Analysis


Share this