Wednesday, 10 August 2016

Current Affairs Quiz for IBPS-RBI Exams (10th Aug)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. To mark the 75th anniversary of Quit India Movement, which of the following state launched Quit India 2 from Swaraaj to Suraaj initiative?
a) Bihar
b) Punjab
c) Maharashtra
d) Gujarat

2. Name the former Chief Minister of Arunachal Pradesh who was found dead in his residence in Itanagar?
a) Pema Khandu
b) Kalikho Pul
c) Mukut Mithi
d) Dorjee Khandu

3. Name the Manipur’s ‘Iron Lady’ who ended her 16 – year long fast?
a) Miyan Sadi
b) Irom Chanu Sharmila
c) Kiran Chamling
d) None of these

4. Which of the following job portal was aquired by Amsterdam-based human resource consulting firm Randstad Holdings?
a) Naukari.com
b) Shine.com
c) Monstor
d) TimesJobs

5.  Name the bank that appointed former Reserve Bank of India (RBI) deputy governor Anand Sinha to its board?
a) IDFC Bank
b) HDFC Bank
c) ICICI Bank
d) IDBI Bank

6. Name the athlete who became the only American ever to compete in the Olympics wearing a hijab?
a) Ibtihaj Khan
b) Ibtihaj Muhammad
c) Sara Khan
d) Sara Muhammad

7. Name the American swimmer who set a new world record to win gold in the women's 400 metres freestyle at the Rio Olympics?
a) Emma Mckeon
b) Leah Smith
c) Katie Ledecky
d) Jazmin Carlin

8. Which country won the gold in first-ever Olympic Women's Rugby Sevens Championship in Rio de Janeiro?
a) China
b) New Zealand
c) Canada
d) Australia

9.  Name the renowned Yoga Guru who founded the Krishnamacharya Yoga Mandiram. He passed away in August 2016?
a) TKV Desikachar
b) S. Sridharan
c) T Krishnamacharya
d) Padmini Narayan

10. Name the state that has accorded in-principle approval to implementation of Kalinga Siksha Sathi Yojna?
a) Odisha
b) West Bengal
c) Kerala
d) Jharkhand

Answers:
1:c, 2:b, 3:b, 4:c, 5:a, 6:b, 7:c, 8:d, 9:a, 10:a.

Share this