Monday, 8 August 2016

Current Affairs Quiz for IBPS-RBI Exams (8th Aug)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Union Urban Development Minister Venkaiah Naidu has launched Swachh Survekshan-2017 for _____ in the country with an idea to make competitive environment make the cities clean in New Delhi.
a) 200 cities
b) 500 cities
c) 700 cities
d) 800 cities

2. Who of the following was sworn-in as the deputy Chief Minister of Gujarat?
a) Vijay Rupani
b) Saurabh Patel
c) Nitin Patel
d) Ganpat Vasava

3. The government of India set the target to implement Goods & Services Tax (GST) from ____.
a) January, 2017
b) March, 2017
c) April, 2017
d) June, 2017

4. A nine-member Kathakali dance troupe has performed first time in which african country?
a) Tunisia
b) Kenya
c) South Africa
d) Egypt

5. Which state government has signed MoU with Indian Space Research Organisation (ISRO) for water resources info system?
a) Kerala
b) Odisha
c) Telangana
d) Assam

6. Recently, Mahim Bora passed away. He was renowned ____.
a) Artist
b) Politician
c) Social Worker
d) Writer

7.  Who was appointed as the Chief Executive Officer (CEO) of the CSS Corp in August 2016?
a) TG Ramesh
b) Manish Tandon
c) Rajesh Verma
d) Vishal Parihar

8. Which App was launched by Union Government in August 2016 to enable citizens’ associate more and more with Swachh Bharat Mission in urban areas?
a) SwachhIndia App
b) SwachhBharat App
c) Swachhata App
d) SwachhBharatAbhiyan App

9. IBM in partnership with _____ has launched a new global development hub to help the clients in India complete digital mobility process platform at Manyata Tech Park, Bengaluru.
a) Lenovo
b) Apple
c) Microsoft
d) TCS

10. Name the country that has banned Pokemon Go app because of unspecified security concerns?
a) Russia
b) China
c) Yemen
d) Iran

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:d, 5:c, 6:d, 7:b, 8:c, 9:b, 10:d.

Share this