Friday, 26 August 2016

Current Affairs Quiz for IBPS Exams(26th August)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which of the following state has become the third state after Goa and Delhi to have child-friendly court?
a) Andhra Pradesh
b) Uttarakhand
c) Telangana
d) Kerala

2. Who will be the brand ambassador of the Beti Bachao, Beti Padhao campaign in the Haryana?
a) PV Sindhi
b) Babita Kumari
c) Sakshi Malik
d) Vijendra Singh

3. Name the online library launched by Union govt for Divyang under Prime Minister’s Sugamya Bharat Abhiyan in New Delhi?
a) Sugamya Pustakalaya
b) My Pathshala
c) Online library
d) Online Pathshala

4. A special pink colour envelop under speed post has been launched by the Chief Justice of ________ High Court with a purpose to expedite judicial process.
a) Delhi
b) Uttarakhand
c) Kerala
d) Jharkhand

5. Which Indian actress made her entry in the Forbes list of World's Highest-Paid Actresses 2016?
a) Deepika Padukone
b) Priyanka Chopra  
c) Aishwariya Rai
d) Sonam Kapoor

6. Name the actress who topped the list of  The World's Highest-Paid Actresses 2016?
a) Melissa McCarthy
b) Jennifer Aniston
c) Scarlett Johansson
d) Jennifer Lawrence

7. Name the newly discovered an Earth-sized planet orbiting the star nearest to the Sun?
a) Proxima a
b) Proxima b
c) Proxima c
d) Proxima d

8. The Union Cabinet chaired by the PM Narendra Modi has given its approval for signing of new Air Services Agreement (ASA) between India and ____.
a) Finland
b) France
c) Fiji
d) Cyprus

9. Union Cabinet approved revised Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) for avoidance of double taxation and prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income with a nation. Name the nation?
a) Finland
b) France
c) Fiji
d) Cyprus

10. Name the famous political leader who served as Governor of several States for a record period of 17 years and recently passed away?
a) Kaptan Singh Solanki
b) Mani Shankar Iyer
c) Akhlaq Ur Rahman Kidwai
d) Rahul Kumar Chetri

Answers:
1:c, 2:c, 3:a, 4:d, 5:a, 6:d, 7:b, 8:c, 9:d, 10:c.

Share this