Wednesday, 24 August 2016

Current Affairs Quiz for IBPS Exams(24th August)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the state that became the first state in the country to draft its own internal security legislation?
a) Kerala
b) Gujarat
c) Goa
d) Maharashtra

2. Name the mobile app launched by Punjab Chief Minister Parkash Singh Badal for farmers?
a) Kisan Patra
b) Kisan Suvidha
c) Kisan Vikas
d) Kisan Veda

3. Who was sworn in as the 12th Lieutenant Governor of the union territory of Andaman and Nicobar Islands?
a) Jagdish Mukhi
b) Banwarilal Purohit
c) V P Singh Badnore
d) Najma Heptulla

4. The Kabaddi World Cup will be held in which city of India from October 7 to 22?
a) Surat
b) Ahmedabad
c) Nagpur
d) kanpur

5. Name the first Tibetan-language search engine launched by China?
a) Baidu
b) Guyan
c) Yongzin
d) Medong

6. Who has been appointed as the new Vice Chancellor of Homi Bhabha National Institute (HBNI)?
a) Madhu Joshi
b) Nishant Jain
c) P D Gupta
d) Suman Ghosh

7. Who of the following was not selected for 2016 Rajiv Gandhi Khel Ratna?
a) Sakshi Malik
b) Dipa Karmakar
c) Jitu Rai
d) Shiva Thapa

8.  Who of the following was not selected for 2015 Dhyan Chand Award?
a) Pullela Gopichand
b) Satti Geetha
c) Sylvanus Dung Dung
d) Rajendra Pralhad Shelke

9.Which state police of India has recently launched the DNA Index System (DIS) to control crime?
a) Gujarat
b) Andhra Pradesh
c) Haryana
d) Punjab

10. Name the typhoon that made landfall near Tateyama City in Chiba Prefecture south of Tokyo in August 2016?
a) Guyann
b) Ophelia
c) Mindulle
d) Mike

Answers:
1:d, 2:b, 3:a, 4:b, 5:c, 6:c, 7:d, 8:a, 9:b, 10:c.
Current Affairs Quiz 23rd Aug 2016

Share this