Saturday, 27 August 2016

Current Affairs Quiz for IBPS Exams (27th August)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the player who won UEFA best player in Europe award for 2015-16?
a) Gareth Bale
b) Cristiano Ronaldo
c) Lionel Messi
d) Antoine Griezmann

2. Name the scientist of Defence Research and Development Organisation (DRDO) who won first IEI-IEEE Award for Engineering Excellence-2015?
a) Ravi Badwal
b) P D Gupta
c) G. Satheesh Reddy
d) Mani Shankar Iyer

3. Who will lead the five-member review committee that was constituted by NRAI to probe the shooters' Rio Games debacle?
a) Jaspal Rana
b) Manisha Malhotra
c) Abhinav Bindra
d) Gagan Narang

4. Which Indian actor did not appear in the Forbes list of The World's top 20 highest-paid global actors?
a) Salman Khan
b) Akshay KUmar
c) Shah Rukh Khan
d) Amir Khan

5. Which company topped the Forbes list of The World's Most Innovative Companies 2016?
a) Nestle
b) Salesforce
c) Tata Motors
d) Tesla Motors

6. The 1st BRICS Film Festival will be hosted in which city of India in September 2016?
a) Delhi
b) Panaji
c) Mumbai
d) Jaipur

7. According to US multinational banking firm 'Goldman Sachs', Indian economy is likely to grow ____ in this year 2016-17.
a) 7.5%
b) 7.9%
c) 8.2%
d) 8.5%

8. How many Indian companies appeared in the Forbes list of the World's 100 Most Innovative Companies 2016?
a) 4
b) 5
c) 6
d) 7

9. Which country launched the world's first self-driving taxi service in August 2016?
a) Japan
b) China
c) Greece
d) Singapore

10. Rail passengers to get insurance cover of up to Rs10 lakh while booking a train ticket online at a premium of ______.
a) 84 paise
b) 88 paise
c) 92 paise
d) 96 paise

Answers:
1:b, 2:b, 3:c, 4:d, 5:d, 6:a, 7:b, 8:b, 9:d, 10:c.

Share this