Saturday, 6 August 2016

6th August Current Affairs Quiz for IBPS Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Who has been named the new Chief Minister of Gujarat?
a) Nitin Patel
b) Vijay Rupani
c) Amit Shah
d) Varun Patel

2. Who of the following elected as the first Indian woman member of International Olympic Committee (IOC)?
a) Priyanka Chopra
b) Nita Ambani
c) Mandira Bedi
d) chanda kochhar

3. First technology meet under the Hydrocarbon Vision 2030 for Northeast India has begun in which city?
a) Guwahati
b) kolkata
c) Shillong
d) Darjeeling

4. Which state has dedicated 100 multi-purpose shelter houses to the people of state for use during floods and cyclones with an aim to ensure zero casualty during calamities?
a) Assam
b) Kerala
c) Tamil Nadu
d) Odisha

5. Who has stepped down from the private sector lender IDFC Bank’s board?
a) V K Roy  
b) Rajiv Lall
c) V.K. Shunglu
d) Vinod Rai

6. Which of the following banks has launched “group credit life insurance scheme” of  Life Insurance Corporation of India (LIC) in Mangaluru?
a) Axis Bank
b) ICICI Bank
c) Corporation Bank
d) Canara Bank

7. Name the Assamese litterateur who has passed away due to old age problems?
a) Ravi dattu
b) Deepak Mehta
c) Kapil Sharma
d) Mahim Bora

8. The Reserve Bank of India (RBI) in August 2016 constituted which committee to look at various facets of household finance in India?
a) Sumit Bose Committee
b) Tarun Ramadorai Committee
c) Harun R Khan Committee
d) Deepak Mohanty Committee

9. Name the Srilankan bowler who claimed his maiden test hat-trick against Australia?
a) Dilruwan Perera
b) Rangana Herath
c) Vishwa Fernando
d) Angelo Mathews

10. Which country has shown its intention to revive Comprehensive Economic Cooperation and Partnership Agreement (CECPA) with India recently?
a) Sri Lanka
b) Thailand
c) Singapore
d) Mauritius

Answers:
1:b, 2:b, 3:a, 4:d, 5:d, 6:c, 7:d, 8:b, 9:b, 10:d.

Share this