Wednesday, 3 August 2016

3rd August Current Affairs Quiz for IBPS Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. The 7th meeting of SAARC Immigration Authorities has begun in which city?
a) kathmandu
b) Colombo
c) New Delhi
d) Islamabad

2. Which state government has decided to recruit transgender persons as jail warders as per the directive of the Supreme Court?
a) Bihar
b) Odisha
c) West Bengal
d) Kerala

3. Name the Indian translator who won the 2016 PEN/Heim Translation Fund Grants for English translation of Hindi novel Simsim by Geet Chaturvedi?
a) Priya Dev
b) Nirmal Verma
c) Ahmed Shawqi
d) Anita Gopalan

4. Which of the following banks has tied up with a fintech start-up 'Fisdom' for personal wealth management services?
a) ICICI Bank
b) SBI
c) Bank of Baroda
d) PNB

5. Which of the following banks has inked a MoU with Apollo India Credit Opportunity Management LLC and AION Capital Management to set up an asset reconstruction company?
a) ICICI Bank
b) SBI
c) Bank of Baroda
d) PNB

6. Name the typhoon that made its landfall near Dapeng Peninsula in China’s Guangdong province in August 2016?
a) Nida
b) Nepartak
c) Saola
d) Lupit

7. Who of the following won the men’s singles title in the 2016 Rogers Cup?
a) Kei Nishikori
b) Novak Djokovic
c) Rafel Nadal
d) Andy Murray

8. Who of the following won the women’s singles title in the 2016 Rogers Cup?
a) Serena Williams
b) Elena Vesnina
c) Simona Halep
d) Madison Keys

9. Which of the following digital payments platforms has partnered with the leading payment gateway solution provider, PayUbiz, to further strengthen its merchant base and help consumers move from cash to digital payments?
a) Paytm
b) Freecharge
c) Mobikwik
d) None of these

10. Who authored the book R D Burmania: Panchamemoirs?
a) BG Verghese
b) Aseem Chhabra
c) Kartar Lalvani
d) Chaitanya Padukone

Answers:
1:d, 2:b, 3:d, 4:c, 5:a, 6:a, 7:b, 8:c, 9:b, 10:d.

Share this