Tuesday, 2 August 2016

2nd August Current Affairs Quiz for IBPS Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Which state government has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with Japan to develop a food value chain in the state?
a) Gujarat
b) Uttar Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) Odisha

2. Name the train that was flagged off by Railway Minister Suresh Prabhu between Agartala and Delhi?
a) Tripura Sundari Express
b) Sundar Tripura Express
c) Agartala-Delhi Express
d) Tripura Express

3. Who won the 2016 German Grand Prix title of Formula One?
a) Nico Rosberg
b) Lewis Hamilton
c) Daniel Ricciardo
d) Sebastian Vettel

4. Name the state that unanimously passed a resolution to rename its High Court after the state?
a) Tamil Nadu
b) Maharashtra
c) Uttar Pradesh
d) West Bengal

5. Name the country which is going to host the 2016 Kabaddi World Cup?
a) Japan
b) Canada
c) Iran
d) India

6. Who won the fourth edition of STAR Sports-ProKabaddi League?
a) Pink Panthers
b) Patna Pirates
c) Puneri Paltan
d) Telugu Titans

7. Centre government has decided to organise a Make in India conference at which of the following cities in December 2016?
a) Patna, Bihar
b) Kolkata, West Bengal
c) Shimla, Himachal Pradesh
d) Bhubaneswar, Odisha

8. The book “Hashimpura 22 May: The forgotten story of one of India’s biggest custodial killings” has been authored by whom?
a) Nikhil Wagale
b) Vibhuti Narain Rai
c) Avnesh Nehra
d) Suraj Kumar

9. Who has been elected as the first woman governor of Tokyo?
a) Shiomura Ayaka
b) Seiko Noda
c) Yuriko Koike
d) Tomomi Inada

10. Which book was authored by Ravi Velloor that chronicles India's journey in the decade before Prime Minister Narendra Modi's rise?
a) Laid in India
b) India Rising: Fresh Hope, New Fears
c) India: A Million Mutinies Now
d) India's Unending Journey

Answers:
1:c, 2:a, 3:b, 4:a, 5:d, 6:b, 7:d, 8:b, 9:c, 10:b.

Share this