Monday, 15 August 2016

15th August Current Affairs Quiz for IBPS-RBI Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Who as appointed as the new Chief Justice of the Bombay high court?
a) Sujata Manohar
b) Manjula Chellur
c) A K Mishra
d) N K Singh

2. Which state govt. has signed a Memorandum of Understanding (MoU) with India Trade And Exhibition Centre (ITEC), Dubai for the promotion of skill development, investment and tourism sectors?
a) Gujarat
b) Kerala
c) Rajasthan
d) Tamil Nadu

3. In which city of Andhra Pradesh, the Nasscom launched operations of Startup Warehouse under its 10000 startup initiative by 2020?
a) Visakhapatnam
b) Amaravati
c) Tirupati
d) Kurnool

4. Times Internet joined hands with which Bank to launch co-branded card, Times Points Debit Card?
a) Axis
b) ICICI
c) HDFC
d) SBI

5. As per the CSO data, the Consumer Price Inflation for July 2016 rose to
a) 4.07%
b) 5.07%
c) 6.07%
d) 7.07%

6. Who won the best actor award at Indian Film Festival of Melbourne 2016?
a) Nawazuddin Siddiqui
b) Salman Khan
c) Amir Khan
d) Irrfan Khan

7. Which state government has recently launched Rhino horn verification process?
a) Manipur
b) West Bengal
c) Arunachal Pradesh
d) Assam

8. Name the player who has announced that he will play for his country, reversing his decision in June to retire from international soccer?
a) Cristiano Ronaldo
b) Lionel Messi
c) david beckham
d) Pepe

9. South Indian Bank and _____, announced the launch of co-branded credit cards for the customers of South Indian Bank.
a) ICICI Cards
b) SBI Card
c) HDFC Debit Cards
d) None of these

10. Antrix Corporation Limited that was in news is related to which of the following organsiations?
a) Bhabha Atomic Research Centre
b) Indian Space Research Organisation
c) Medical Council of India
d) Defence Research Development Organisation

Answers:
1:b, 2:c, 3:a, 4:c, 5:c, 6:a, 7:d, 8:b, 9:b, 10:b.

Share this