Saturday, 13 August 2016

13th Aug Current Affairs Quiz for IBPS-RBI Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016

1. Which of the following state became the first to ratify the Goods and Services Tax Constitutional Amendment Bill?
a) Uttarakhand
b) West Bengal  
c) Kerala
d) Assam

2. A first-of-its-kind touch and feel garden for the visually impaired people in the country was inaugurated in which state?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Kerala
d) Punjab

3. Name the two states for which the Ministry of Housing and Urban Poverty Alleviation (HUPA) approved construction of over 37013 houses for the urban poor?
a) Karnataka and Telangana
b) Karnataka and Haryana
c) Haryana and Andhra Pradesh
d) Karnataka and Haryana

4. Flipkart’s mobile site is now available on which of the following bank's mobile banking app to gives the customer a secure in-app shopping environment?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) Kotak Mahindra Bank
d) Axis bank

5. Who is appointed as the Managing Director of Microsoft India Research Lab located in Bengaluru?
a) Chandu Thekkath
b) Vrijesh Sarabhai
c) Sriram Rajamani
d) None of the above

6. A 12-day long Krishna Pushkar festival began in Telangana and Andhra Pradesh . The festival comes once in every ____?
a) 10 years
b) 12 years
c) 14 years
d) 16 years

7. Hindustan Copper Limited (HCL) has inaugurated the country's first facility to produce nickel in which state?
a) Jharkhand
b) Bihar
c) West Bengal
d) Chhattisgarh

8. Who has been appointed as the next High Commissioner of India to the West Africa’s Republic of Ghana?
a) K. Jeeva Sagar
b) Birender Singh Yadav
c) Dinesh Kumar Khara
d) Gopal Mukherjee

9. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) has sanctioned Rs 26.06 crore to which state government?
a) Uttar Pradesh
b) Madhya Pradesh
c) Gujarat
d) Punjab

10. Name the swimmer who became the first swimmer to win four consecutive gold medals in same event?
a) Ryan Held
b) Matt Biondi
c) Michael Phelps
d) Conor Dwyer
 
Answers:
1:d, 2:c, 3:b, 4:c, 5:c, 6:b, 7:a, 8:b, 9:d, 10:c.

Share this