Thursday, 11 August 2016

11th August Current Affairs Quiz for IBPS-RBI Exams

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Prime Minister Narendra Modi recently launched "70 Saal Azaadi Yaad Karo Kurbani" programme at which of the following places?
a) Allahabad, UP
b) Surat, Gujarat
c) Alirajpur, Madhya Pradesh  
d) Hajipur, Bihar

2. Who was appointed as the Managing Director (MD) of State Bank of India?
a) Neeraj Mittal
b) Dinesh Kumar Khara
c) Pawan Munjal
d) Santosh Munjal

3. The first unit of Kudankulam Nuclear Power Plant has been built with the help of which country?
a) USA
b) Japan
c) Russia
d) Sri Lanka

4. The government has decided to set up a committee to review e-commerce rules in the country and the committee will be headed by NITI Aayog CEO _____.
a) Arvind Panagariya
b) Amitabh Kant
c) Ajit Doval
d) Vinod Rai

5. The Ministry of Women and Child Development has launched a social media campaign to mark the Daughters Day to be celebrated on which date?
a) 10th August
b) 11th August
c) 12th August
d) 13th August

6. Name the veteran film producer, script, lyricist and screenplay writer of Tamil cinema who has passed away following a brief illness?
a) ‎SP. Balasubramaniam
b) ‎TM. Sounderarajan
c) Jyothilakshmi
d) Panchu Arunachalam

7. Name the country that launched a new high-resolution Synthetic Aperture Radar (SAR) imaging satellite Gaofen-3 from the Taiyuan Satellite Launch Centre?
a) japan
b) China
c) USA
d) North Korea

8. National Highways Authority of India (NHAI) has signed Memorandum of Understanding (MOU) with _____ for the research project on Laboratory and Field investigations on Paneled Cement Concrete Pavements for Highways.
a) IIT-Mumbai
b) IIT-Delhi
c) IIT-Kharagpur
d) IIT Kanpur

9. Name the swimmer who recently won his 21st Olympic gold Medal at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro?
a) Ryan Held
b) Michael Phelps  
c) Ryan Lochte
d) Conor Dwyer  

10. Who of the following became the first Brazilian to win a Gold medal at 2016 Rio Olympics?
a) Erika Miranda
b) Mayra Aguiar
c) Judoka Silva
d) Mariana Silva

Answers:
1:c, 2:b, 3:c, 4:b, 5:b, 6:d, 7:b, 8:c, 9:b, 10:c.

Share this