Saturday, 2 July 2016

English Questions for SSC CGL 2016

Directions (1-5): In the following questions, out of the four alternatives choose the one which can be substituted for the given words/ sentence
1. Customs and habits of a particular group:
a) Rites
b) Mores
c) Traditions
d) Rituals

2. A narrow piece of land connecting two large masses of land :
a) Peninsula
b) Gulf
c) Isthmus
d) Continent

3. A person who eats too much:
a) Omnivore
b) Sensualist
c) Glutton
d) Reveller

4. Indifference to pleasure or pain:
a) Tolerance
b) Recticence
c) Stoicism
d) Preseverance

5. To proceed slowly, wasting time:
a) Stagger
b) Stride
c) Dawdle
d) Plod

Directions (6-10) : In the following questions, there are four different words, out of which only one word is correctly spelt. Find the correctly spelt word.
6.
a) archaeologist
b) archaelogist
c) arkeologist
d) archeulogist

7.
a) Pleasant
b) Pleasnt
c) Plesaent
d) Plesant

8.
a) haphazzard
b) fortuitous
c) Comissioned
d) resurgense

9.
a) contemparary
b) knotemporary
c) kantemparary
d) contemporary

10.
a) Hoseire
b) Hosair
c) Hasier
d) Hosier

Answers:
1:b, 2:c, 3:c, 4:c, 5:c, 6:a, 7:a, 8:b, 9:d, 10:d.
More English Quizzes

Share this