Monday, 18 July 2016

Current Affairs Quiz for SBI PO-IBPS PO (18th July 2016)

current affairs quiz for sbi clerk mains 2016
1. Name the 10th Chief Minister of Arunachal Pradesh who became the youngest Chief Minister in the country?
a) Nabam Tuki
b) Pema Khandu
c) Tathagata Roy
d) Khaliko Pul

2. The book titled ‘Courage & Commitment’ is an Autobiography by ?
a) Rahul Gandhi
b) Duvvuri Subbarao
c) Margaret Alva
d) C. Rangarajan

3. An initiative 'Skill Sakhis' for women empowerment was launched by which state Govt. ?
a) Uttarakhand
b) Maharashtra
c) Karnataka
d) Kerala

4. Which Indian corporate has become the first-ever to issue Masala Bond on London Stock Exchange (LSE)?
a) HDFC
b) ICICI
c) Axis Bank
d) Yes Bank

5. In which state the Ramayana month is celebrated in the month of July and August every year?
a) Tamil Nadu
b) Kerala
c) Karnataka
d) Andhra Pradesh

6. How many historical sites are added by UNESCO on its World Heritage List in 40th session of The World Heritage Committee meeting in Istanbul, Turkey?
a) 7
b) 8
c) 12
d) 10

7. What is the name of the website launched by Union Government with a view to share the impact of various governance initiatives with citizens in real-time?
a) Reaching Last Mile
b) Transforming India
c) Rejuvenating India
d) Door-to-Door India

8. “Operation Megh Prahar”, the battle exercise has been conducted by which Indian military force?
a) Indian Army
b) Indian Air Force
C) Indian Navy
d) Indian Coastal Guard

9. What is the name of the autobiography of NASA astronaut Buzz Aldrin – the second man to land on moon?
a) Riding Rockets
b) First Man
c) The Last Man on the Moon
d) No Dream is Too High

10. Which state government of India has recently signed MoU with the Netherlands to set up a skill development centre for farmers?
a) Punjab
b) Madhya Pradesh
c) Uttar Pradesh
d) Rajasthan

Answers:
1:b, 2:c, 3:b, 4:a, 5:b, 6:c, 7:b 8:a 9:d, 10:c.

Share this